Blog

Kennis maken met Cousine Catering

De Thuislocaties heeft er sinds kort een nieuwe cateraar bij! De heerlijke lunches van onze vaste cateraar Marvin worden afgewisseld met de kookkunsten van Cousine! Vera en Jessie zijn nichtjes en deelden tien jaar lang een huis in Amsterdam West, waar tijdens talloze diners voor vrienden en vele reizen hun gedeelde liefde voor koken werd ontdekt en waar een passie uitgroeide tot een bedrijf. Zowel Cousine als haar gerechten zijn dus ontstaan vanuit een eerlijke interesse in en hartgrondige liefde voor eten. Dit enthousiasme is duidelijk zichtbaar (en proefbaar!) is in hun altijd kleurrijke, verse, genereuze en seizoensgebonden gerechten.  Tijd om ze de kookschorten van het lijf te vragen! 

Vergadercatering: burgursalade voor de lunch van Cousine Catering

Een gezonde bulgursalade en mini-quiches van Cousine Catering.

 

De afgelopen jaren hebben jullie je gespecialiseerd in bedrijfslunches. Wat troffen jullie qua voeding zoal aan in werkomgevingen aan en wat kan er beter?
Daar valt wat ons betreft nog heel veel winst te behalen. Bedrijfslunches zijn vaak saai en bijna altijd gebaseerd op de inspiratieloos belegde Hollandse boterham. Veel komt uit pakjes en bakjes en is te zout en niet lekker. Iedereen zit dan met z’n individuele bordje in een hoekje te eten. Wij willen een alternatieve lunch voorstellen, want het is toch vreemd dat zo’n belangrijk eetmoment van de dag vaak zo weinig aandacht krijgt? We bieden onze lunch daarom het liefst aan op grote schalen zodat dit mensen aanspoort met elkaar te delen en zo samen eten. Dit concept van gedeeld eten passen we ook zoveel mogelijk toe bij de Thuislocaties. Het is een moment voor ontspanning en toenadering tussen het vergaderen door en draagt dus bij aan de teambuilding. Op deze manier legt de werklunch op een vergaderlocatie op meerdere manieren een vruchtbare bodem voor een brainstorm of een trainingsdag.

 

Hebben jullie een tip voor mensen die geen tijd (denken) te hebben om te ontbijten? Wat is een makkelijke, snelle én gezonde oplossing?
Overnight oats! Zeker richting de lente en de zomer een fantastisch ontbijt recept. Vera haar familie woont in Zwitserland en daar eten ze het bij de vleet. Je maakt het namelijk de avond van tevoren al en kunt zelfs zo’n grote hoeveelheid maken dat je er de hele week van kunt ontbijten.

(Trek gekregen? Onderaan deze pagina vind je Cousine’s recept voor Overnight Oats!)

 

                                                                                       Waar moet een goede werklunch volgens jullie aan voldoen?
Warme lunch tijdens de vergadering van Cousine Catering bij de Thuislocaties.
Het moet niet te zwaar zijn, niet teveel koolhydraten. Een goede werklunch is gezond, makkelijk verteerbaar en vers. Je wilt een enorme after-dinner dip toch voorkomen, als je de rest van de middag nog in staat wil zijn tot het verzinnen van creatieve oplossingen.

 

Hoe verleid je werknemers tot gezondere keuzes?
Het ze simpelweg voorzetten! En dus niet teveel keuzes geven. We hebben vaak meegemaakt dat we een volledig vegetarische lunch serveerden aan een groep die daar pas ‘later achter kwam’. Maar als je eerst de keuze tussen vlees en vega geeft, dan wil toch opeens  iedereen vlees.

 

Hebben jullie snacktips om wakker te blijven tijdens een meeting? Wat kun je eten of juist beter vermijden?
Teveel suiker zorgt voor een energiekick en een daarna net zo’n grote inkakker. Lekker wat noten en fruit is een goed tussendoortje en we maken ook wel eens voedzame én lekkere energierepen of energyballetjes. Deze en andere hapjes zijn nu ook te bestellen bij de Thuislocaties.

Een vergadering op de planning staan en benieuwd geworden? Kijk hier voor het arrangement van 2018.

 

** COUSINE’S RECEPT VOOR OVERNIGHT OATS ** 

Vergaderontbijt: Overnight Oats van Cousine Catering.

Yoghurt met fruit en overnight oats.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 4-5 eetlepels havervlokken
  • melk (of plantaardige variant)
  • geraspte appel
  • fruit naar keuze

Optioneel: rozijnen, kaneel, lijnzaad, chiazaad, etc

Mix havervlokken met gewone melk of amandelmelk in een grote kom samen met geraspte appel en voeg alles toe wat je lekker vindt: zaden, noten, rozijnen, kaneel etcetera. Je kan het zoeten met honing of een andere zoetstof. Vera’s tante uit Zwitserland voegt ook yoghurt toe, dat zorgt voor extra romigheid. Maar het is net wat je lekker vindt. Als de muesli te droog is voeg je wat extra melk toe. Nachtje laten staan, ‘s ochtends een banaantje erover en klaar is kees!

 

En omdat we er niet genoeg van krijgen, nog een allerlaatste lekkermakertje:

 

Ontbijt bij de Thuislocaties voor bij de vergadering van Cousine Catering

 

 

Offerte opvragen?

Neem contact op