Blog

Een fijne brainbooster: smoothies!

Wist je dat de Thuislocaties sinds kort ook smoothies aanbiedt? Smoothies zijn een makkelijke en gezonde manier om je energie, weerstand en concentratie een boost te geven!

gezond vergaderen

Standaard bieden we drie verschillende smoothies aan: groen, geel en rood.

  • Groen (classic): banaan, appel, komkommer, spinazie.
  • Rood (detox): wortel, biet, appel, gember
  • Oranje : mango, sinaasappel, wortel, gember

Maar mocht je speciale voorkeuren hebben, dan kun je dat natuurlijk  aan ons doorgeven!

Interesse om tijdens een vergadering of workshop van een gezonde smoothie te nippen? klik dan hier voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

 

Zelf een smoothie maken

Wil je in de tussentijd zelf eens uittesten wat het effect van een smoothie op je concentratie is? Probeer dan thuis eens deze ‘Brain Boosting Smoothie’! Alles wat je nodig hebt is een blender, vers of bevroren fruit en wat zaden die tegenwoordig in vrijwel elke supermarkt te verkrijgen zijn. gezond vergaderen smoothie brain booster

De basis van deze smoothie is appelsap, die het verlies van de neurotransmitter ‘acetylcholine’ tegengaat, dat een cruciale functie vervult voor het geheugen en de gezondheid van de hersenen.

Het volgende ingrediënt is bosbessen, ook wel bekend als “brainberries”. De donkere kleur van de bessen komt van anthocyaninen. Dit zijn antioxidanten die de hersenfunctie versterken. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen en voorkomen dat deze cellen in het lichaam en de hersenen beschadigen.                   

Bosbessen bevatten ook flavonoïden die de bloed-hersenbarrière kunnen passeren. Flavonoïden kunnen het leren en het geheugen helpen verbeteren door de communicatie tussen hersencellen te versterken en sommige deskundigen speculeren zelfs dat ze de groei van nieuwe hersencellen kunnen stimuleren. Flavonoïden in bosbessen zorgen ook voor een ontstekingsremmende werking in de hersenen.

Ook bananen passen fantastisch in dit smoothie recept, om hun hoge waarde aan antioxidanten, serotonine en dopamine. Serotonine verbetert de gemoedstoestand, helpt de eetlust onder controle te houden en stimuleert het geheugen en de cognitieve vermogens, terwijl dopamine de aandacht en het geheugen vergroot.

Goji-bessen zijn ook een krachtige antioxidant en helpen ons lichaam om choline te produceren. Dit is een essentiële voedingsstof die de schade toegebracht door vrije radicalen bestrijdt, hetgeen in verband wordt gebracht met neurologische aftakeling en de ziekte van Alzheimer.

En, last but not least: hennepzaden.

goji bessen smoothie vergaderen

Goji bessen

De essentiële vetzuren omega-6 en omega-3 die in hennep voorkomen, zijn van vitaal belang voor een optimale gezondheid van de hersenen. Van bepaalde verbindingen in hennepzaden is ook aangetoond dat ze het geheugen en het leerproces bevorderen.

Wat tot slot zeker niet onbelangrijk is: de ingrediënten uit deze smoothies smaken ook nog fantastisch samen!

 

Ingrediënten:

1 kop appelsap (bij voorkeur biologisch of vers geperst)

1/2 kopje bevroren bosbessen

1/2 verse of bevroren middelgrote banaan

2 eetlepels gojibessen

2 eetlepels hennepzaad

1 theelepel kokosolie

Extra opties:

1/2 kopje bevroren frambozen

1/2 eetlepel acaipoeder

1 eetlepel chia-zaadjes

Bereiding:

Plaats alle ingrediënten in de blender en mix gedurende 30-45 seconden op maximale snelheid.

——————————————————————————————————————————————–

Bronnen en afbeelding:

www.healthysmoothiehq.com

www.alzheimers.net

Offerte opvragen?

Neem contact op